Program

Dette var programmet for Future Foods 2022:

08.30-09.00

Registrering

Registreringen foregår ved inngangen til DogA, Hausmannsgate 16, Oslo.

Emblem10.png

09.00-09.05

Velkommen

med Heidi Røneid, prosjektleder, Future Foods

 

Velkommen til årets Future Foods. 

aP1266506_edited.jpg

09.05-09.35

Klimakrise, matsikkerhet og alternative proteiner – hvilke trender ser vi?

med Øyvind Fylling-Jensen, administrerende direktør, Nofima

 

Det plantebaserte markedet utvikles raskt, og dagligvaremarkedet revolusjoneres av nye teknologier og prosesser.

 

Øyvind Fylling-Jensen, administrerende direktør i Nofima, ser på hvordan klimakrise, matsikkerhet og alternative proteiner påvirker trendene i markedet, og gi et innblikk i hva som tar av i land vi ofte er trendsettere.  

Fylling-Jensen_Oyvind.jpg

09.35-10.05

Trender i serveringsmarkedet

med Jonas Werner Andersen, kategorisjef, NorgesGruppen

Serveringsmarkedet er i endring, og må ta inn over seg konsekvenser av krig, pandemi og klimautfordringer. Trendene vi trodde kom har blitt endret på grunn av pandemi og krig, og nye trender har oppstått.

 

Jonas Werner Andersen fra Norgesgruppen kommer for å fortelle om trender i serveringsmarkedet, effekter av re-åpningen av restauranter og uteliv, og hvordan serveringsmarkedet blir påvirket av hva som skjer i verden. 

Jonas WA.jpg

10.05-10.30

Pause 

Mingling, frukt og kaffe

 

Frukt og kaffe serveres ved inngangen til foredragssalen.

Emblem10.png

10.30-11.00

Suksess med «erstatnings»-produkter

med Preben Owren og Jane Helen Johansen, Go'Vegan og Synnøve Finden

Siden 2017 har Go’Vegan lansert nærmere 40 veganske produkter, fra ost og skinke til sjokolade og potetgull som konkurrerer mot bestselgende animalske produkter.
 

I dette foredraget får vi et innblikk i Go'Vegans erfaringer fra sin egen produktutvikling og markedsføring som et "vegansk" produkt. De gir oss også innblikk i hva de mener må til for å lykkes med plantebaserte produkter.

Preben.jpeg

11.00-11.30

Grønnsaker i hovedrollen

med Bjørnar Buserud, BAVI Food (Grønne Folk)

 

Grønne folk lager burgere og ferdigretter av «rare» grønnsaker, helt uten konserveringsmidler. Hvordan blir de grønnsaksbaserte produktene mottatt i et marked hvor mange vegetarprodukter er laget for å etterligne kjøtt?

 

I dette foredraget vil Grønne Folk dele erfaringer og fortelle om utviklingen og filosofien bak et produkt uten konserveringsmidler, laget av "rare" grønnsaker, men som smaker fantastisk.

bjornar gronnefolk_edited.jpg

11.30-12.30

Lunsj

Deilig lunsj med mingling

 

Lunsjen er stående buffet, som serveres ved inngangen til foredragshallen. Under lunsjen får du smake på nye, plantebaserte produkter. 

Emblem10.png

12.30-13.00

Kan kantinen bli en akselerator for bærekraftige produkter og endrede matvaner?

med Marthe Hiorth, prosjektleder, Coor Service Management

Hver dag serveres over én million lunsjmåltider i norske kantiner. Det betyr et stort volum av mat og ikke minst et høyt antall kantinegjester. Har kantinen et uforløst potensiale for å akselerere bærekraftige produkter og matvaner?


I prosjektet Food (R)evolution brukes kompetanse fra kantinebransjen, matvareproduksjon, teknologi og forskning for å gjøre matvalgene grønnere. Hør de spennende (foreløpige) resultatene fra det pågående prosjektet.

Profilbilde Marthe Hiorth_edited.jpg

13.00-13.30

Prisutdeling: Planteprisen

Prisutdeler: Wasim Zahid

 

Planteprisen deles ut til aktører som bidrar til planebasert vekst og utvikling i Norge. Det deles ut tre priser: Årets produkt, Årets selskap og Årets initiativ.

last ned.jpg

13.30-14.00

Pause

Mingling med kaffe og kake

 

Frukt og kaffe servers ved inngangen til foredragssalen.

Emblem10.png

14.00-14.30

Oslo kommunes vegetarsatsing

med Einar Wilhelmsen, finansbyråd i Oslo kommune

I Oslo kommune er vegetar nå standardvalget på kommunes arrangementer. Hvorfor har Oslo kommune tatt dette grepet, og hva er erfaringene så langt? Hvilke krav stilles til leverandører, som leverer mat til kommunens arrangementer?

I dette foredraget vil Einar Wilhelmsen, finansbyråd i Oslo kommune, også komme med gode råd til aktører som er eller vil bli leverandører til kommunen og aktører som vurderer å gjøre vegetar til standardvalg i sitt selskap.

einar.jpg

14.30-15.00

Speedpresentasjoner: Tre fremtidsbedrifter

med Brian West, Foodful, Cris Ferguson, ONNA Greens, Caroline Kunst Wergeland og Anders Sjøblom, Plantbased

 

I denne sesjonen blir du kjent med tre start-ups innen den plantebaserte verdenen, som jobber for å revolusjonere markedet.

Cris headshot 2_edited.jpg

15.00-15.20

Pause

Mingling og kaffe

 

Frukt og kaffe servers ved inngangen til foredragssalen.

Emblem10.png

15.20-15.50

«Nudger» forbrukere i riktig retning

med Eskild Josten, matfaglig ansvarlig, ISS

ISS er en av Norges største kantineleverandører - hvordan legger de til rette for at gjestene skal velge mer bærekraftig mat? Hvordan ivaretar de sitt ansvar for å redusere CO2-utslippene? Og hvordan sørger de for at de plantebaserte alternativene fremstår fristene for gjestene? 

I dette foredraget vil Eskild Josten fra ISS fortelle om matfilosofien «GoodMoodFood» og hvordan ISS jobber for å sørge for god folkehelse og lavere CO2-utslipp gjennom bærekraftige måltider. 

ISS_edited.jpg

15.50-15.55

Avslutning og oppsummering

med Heidi Røneid, prosjektleder, Future Foods konferansen

Vi oppsummerer kort innholdet fra dagens konferanse og hva vi tar med oss videre. 

aP1266506_edited.jpg

16.00-18.00

Future Foods-middagen

Etter konferansen inviterer vi til treretters middag! Møt kollegaer fra bransjen, knytt nye bekjentskaper og kos deg med nydelig mat! Middagen er på Klosteret, i Fredensborgveien 13. Restauranten ligger i gåavstand fra konferanselokalet og de som ønsker går i samlet flokk fra DogA rett etter at konferansen er ferdig, klokken 16.05. 

 

NB. Krever billett inkludert middag.

hermes-rivera-OzBLe_Eg1mg-unsplash.jpg